• Dé ontmoetingsplek voor ouders, leerkrachten en andere professionals
  • Vergelijk basisscholen en kinderopvang
  • Lekkere en gezonde kinderrecepten
  • Leuke activiteiten en dagjes uit
  • Lees en leer met onze Opgroeiblog en kennisbank

Ook ik als pedagoog weet het af en toe even niet

Ok, daar gaan we dan.
Ik heb jullie beloofd voortaan “mee te laten kijken” in mijn leven als moeder versus pedagoog.
Maar waar begin ik dan?
Misschien gewoon maar bij het allereerste begin?
De geboorte dus van mijn eerste.

Na dagen van weeën en de rest van de details zal ik jullie besparen, liep ik (nou ja lopen, ik was meer een soort gans) na een helse autorit de parkeerplaats van het ziekenhuis op.

Met mijn enorme grote buik (mensen om mij heen vroegen toen ik nog maar 20 weken zwanger was, hoeveel dagen ik nog moest), een heel charmant joggingpak aan (NOT!!) en al 3 dagen niet meer in de buurt geweest van een spiegel, was ik een soort attractie!

Nu ben ik normaal gesproken best ijdel, maar dat kon mij op dat moment helemaal niets meer schelen. Het enige wat ik dacht:” dat kind moet er uit!”
En uiteindelijk kwam dan door middel van een spoedkeizersnede onze prachtige dochter: Mijntje, ter wereld.

Nou ja, prachtig, dat vond ik eerlijk gezegd niet toen ik haar voor het eerst zag. Maar mag je dat eigenlijk wel zeggen als ouder? Misschien lag het aan de vermoeidheid, de verdoving (laten we het daar maar op houden), maar mooi vond ik haar in eerste instantie niet.
Sorry, lieve schat als je dit ooit leest, maar een paar uur later was je helemaal bijgekomen en zag je er prachtig uit! En dat ben je nog steeds.

Gelukkig is het met mij ook weer goed gekomen, alhoewel de zwangerschapskilo’s het bij mij wel erg fijn vonden en dus gezellig nog ruim 1,5 jaar trouw bleven zitten.
En opmerkingen ruim een jaar na de bevalling als: “wat zie ik nou, zwanger? Leuk!” nog veelvuldig gemaakt werden.

Maar goed, dan heb je dus ineens een kind. Ok, je hebt 9 maanden gehad om je voor te bereiden, maar als zo’n kleintje er dan is, totaal afhankelijk van jou, dan is het toch wel heel erg echt.

En ook wel spannend, vond ik.
Terwijl anderen zeiden: “maar jij als pedagoog en zoveel jaren ervaring binnen de kinderopvang, weet natuurlijk precies wat je moet doen”. Nou, ik kan je vertellen, wanneer het je eigen kind betreft, dat dit toch even totaal anders is!
En het enige wat zo’n klein mensje kan om iets duidelijk te maken is huilen en laat ik daar nu net niet zo goed tegen kunnen.

Wordt vervolgd…