• Dé ontmoetingsplek voor ouders, leerkrachten en andere professionals
  • Vergelijk basisscholen en kinderopvang
  • Lekkere en gezonde kinderrecepten
  • Leuke activiteiten en dagjes uit
  • Lees en leer met onze Opgroeiblog en kennisbank

Reddit vroeg aan haar lezers naar de meest grappige of vreemde dingen die vrouwen hebben gezegd tijdens de bevalling. Binnen 20 dagen kregen ze zo’n 3000 reacties binnen. Hieronder een paar briljante uitspraken!

1.
‘Toen mij broertje werd geboren hadden ze een tang nodig. Mijn moeder zag dat en gilde: ‘DAT ZIJN SALADE COUVERTS! JE GAAT VERDOMME GEEN KEUKENGEREI IN ME STEKEN!”

2.
‘Mijn moeders bevalling was extreem kort, ik was binnen een uur geboren. Dat betekende dus dat ze van een klein beetje pijn, naar enorme pijn ging in een klein tijdsbestek. Toen mijn vader haar naar het ziekenhuis bracht, moest hij vervelend genoeg stoppen om te tanken. Hij ging naar binnen om te betalen, en toen hield een oude man in een rolstoel hem tegen. Hij vroeg mijn vader of hij wat sigaretten voor hem kon kopen, aangezien de winkel niet rolstoelvriendelijk was. Mijn moeder hing vervolgens uit het raam, gillend: ‘HELP DIE KREUPELE NIET!’

3.
‘Mijn moeder zei blijkbaar, toen ze het door de bevalling misvormde hoofdje van mijn broer zag: ‘Neeeee! Stop het terug!’

4.
Een moeder probeerde de vader van het kind te koppelen aan een van de dokters die hielp tijdens de bevalling. Dus terwijl de vrouw aan het persen is begint ze half te roepen dat mijn huisgenoot haar ex-man/vader van de baby moet daten. Het gesprek ging ongeveer zo:
Moeder: ‘Je moet echt… (schreeuwt van de pijn)… eens afspreken… (schreeuwt weer) met hem. Hij is echt leuk!’
Vader: ‘Ik vind het niet erg om een keer wat te gaan drinken, wat doe je vanavond?’

5.
Iets om in gedachten te houden voordat je zwanger wordt: er is geen weg terug. ‘Een patiënt lag helemaal klaar, begon met persen en veranderde toen van gedachten. ‘Ik wil dit niet doen, ik ga verdomme NU naar huis.’ En probeerde toen van de tafel af te klimmen.

6.
‘Ik was redelijk high van de medicatie en smeekte om spare ribs tussen de weeën door. ‘Ah, kom op schat! De verpleegster komt er toch nooit achter!’ Terwijl ze gewoon naast me stond.

7.
‘Mijn moeder vroeg: ‘Wat is het geworden?’, waarop de zuster zei: ‘Je hebt nog niks gekregen, lieverd.’ Ze was nogal high van de verdoving, mijn moeder…’

8.
‘Tijdens het persen, met beademing, schreeuwde ik: ‘Ik ben lady Darth Vader!’. Vervolgens vroeg ik aan de dokter of hij mijn amandelen kon voelen toen zijn hand in me zat.

9.
Toen mijn zus aan het bevallen was had ze erg veel pijn en mijn moeder probeerde haar gerust te stellen: ‘Het komt goed lief, even diep ademhalen. Het is zo voorbij.’ Waarop mijn zus naar mijn moeder keek en zei: ‘Je hebt geen idee hoe dit is.’

10.
‘Tijdens mijn geboorte wist mijn vader niet dat baby’s worden geboren met het gezicht naar beneden. Hij gilde dus: ‘OH MIJN GOD, ZE HEEFT GEEN GEZICHT!’

https://www.famme.nl/de-10-meest-hilarische-quotes-van-bevallende-vrouwen/