• Dé ontmoetingsplek voor ouders, leerkrachten en andere professionals
  • Vergelijk basisscholen en kinderopvang
  • Lekkere en gezonde kinderrecepten
  • Leuke activiteiten en dagjes uit
  • Lees en leer met onze Opgroeiblog en kennisbank

Caspian is op de leeftijd dat hij elke avond hetzelfde boek wil horen en ik was Woezel en Pip een beetje zat. Afgelopen zaterdag dus met allebei de kindjes naar de bibliotheek. Ze mochten allebei 2 boekjes uitkiezen en ik mocht er ook twee. Niene wilde graag boekjes die ze zelf kan gaan lezen en ging voor de voorleesboeken.

Ik had Caspian naar de kleuter prentenboeken verwezen maar zag dat hij niet echt iets kon vinden dus ik probeerde hem te helpen. Geen enkel boek leek hem leuk, maar wat bleek nou, hij moet ze eerst “lezen” voordat hij weet of ze leuk zijn. Waar Niene op de plaatjes afgaat, wil hij weten waar het boek over gaat.

Dus moest ik in de bibliotheek gaan voorlezen. Gelukkig is de Bibliotheek in Deventer goed ingericht daarvoor met lekkere banken waar je goed kan voorlezen.

Als eerste hebben we Hik! gelezen. Het gaat over een monster dat de hik heeft en van alles probeert om er vanaf te komen. Op zijn kop staan, eten, drinken, andere dieren hem laten schrikken, heel stil zitten en uiteindelijk schrikt hij van zijn eigen spiegelbeeld en is de hik weg.

Ik heb het drie keer voorgelezen in de bibliotheek. 3 keer op het toilet en toen nog eens 2 keer voor het slapen gaan. De volgende avond weer….toen was ik het wel weer een beetje zat moet ik zeggen. Gister “mocht” ik weer Woezel en Pip lezen maar vanavond hoorde ik hem vlak voordat ik zou voorlezen allemaal rare geluiden uit zijn slaapkamer. Ik riep nog bezorgd maar hij was ok en toen hoorde ik het. Hij was het boek zelf aan het voorlezen in de zelfde intonatie die ik gebruik met dezelfde rare geluiden…… Het is dus nog even het lievelingsboek……

 

Hik! van Fiona Rempt en Jenny Bakker

{source}
<script type=”text/javascript”>var bol_pml={“id”:”bol_1392753674037″,”secure”:false,”baseUrl”:”partnerprogramma.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/aai”,”productId”:”productid=1001004011507229&”,”site_id”:”23736″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”link_name”:”Cristel”,”link_subid”:”CHV001″,”image_size”:true,”image_position”:”left”,”width”:”250″,”cols”:”1″,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”,”border_color”:”#D2D2D2″,”letter_type”:”verdana”,”letter_size”:”11″};</script><script type=”text/javascript” src=”https://partnerprogramma.bol.com/partner/static/js/aai/clientProductlink.js” id=”bol_1392753674037″></script>
{/source}